Menu

Φοβού τους Δαναούς... και τρίποδα φέροντες ...του Νίκου Σίμου

Η τέχνη της φωτογραφίας έχει κερδίσει αδιαμφισβήτητα θέση στη ζωή μας, είτε ακούσια είτε εκούσια. Η αλήθεια είναι πως το μάτι δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία όμορφη εικόνα είτε αυτή την βλέπει στις σελίδες ενός περιοδικού είτε είναι κρεμασμένη σε κάποιο τοίχο ή ξεφυλλίζοντας κάποιο άλμπουμ. Και δεν αναφέρομαι σε φωτογραφίες γνώριμων προσώπων ή χώρων, όπου η συναισθηματική εμπλοκή επηρεάζει την αντικειμενικότητα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά ...του Νίκου Σίμου

Τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα είναι ο απολογισμός της χώρας μας στην Ολυμπιάδα 2016 στο Ρίο. Η σωστή έκφραση όμως είναι «ο απολογισμός των Ελλήνων Αθλητών». Λαμπρών νέων που τυγχάνει να έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα γι’ αυτούς!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Λιμνάζοντα ύδατα ...του Νίκου Σίμου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το στοιχείο του νερού αντιπροσωπεύει τη ζωή, τη ροή, τη δροσιά, την φρεσκάδα, την ανανέωση. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που επιλέγεται ως στοιχείο να κοσμεί δημόσιους χώρους, σπίτια κλπ. Η συνεχής ροή του νερού ενός ποταμού, ενός καταρράκτη διασφαλίζει ως και εγγυάται την καθαρότητα, την αγνότητά του. Παράλληλα βέβαια, η συνεχής αυτή ροή, προκαλεί μια αναστάτωση, έναν θόρυβο, μια βοή. Δεν αφήνει τίποτα στη θέση του.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα σε τρεις λέξεις... του Νίκου Σίμου

  Όχι πως ποτέ η Ελλάδα ήταν φιλόξενη προς την επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε διεκδικούσε ποτέ δάφνες για αποτελεσματικό και προπαντός δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όμως, τα τελευταία χρόνια, με την οικονομία να μην δείχνει κανένα σημάδι ανάκαμψης, το Ελληνικό κράτος δείχνει μια πρωτοφανή συνέπεια και σταθερότητα, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Σταθερότητα ως προς την ανικανότητα αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, σταθερότητα ως προς την ανικανότητα της πάταξης της φοροδιαφυγής, συνέπεια ως προς την εξαπάτηση των πολιτών.
Διαβάστε περισσότερα...

Πολίτες «ιδιωτικής ετικέτας» ...του Νίκου Σίμου

Το ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις είναι σαφές. Η διάρκεια της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης όμως είναι τέτοια που πλέον τείνει να γίνει καθημερινότητα, συνήθεια! Οι συνεχείς εναλλαγές –ως επί το πλείστον προς το χειρότερο- έχουν πάψει να μας εκπλήσσουν και να μας συνταράσσουν, θαρρείς και είμαστε μουδιασμένοι ή έχουμε αποκτήσει ανοσία στις «επιθέσεις».
Διαβάστε περισσότερα...

Είχες άδικο, τελικά το νόμισμα αλλά και η εξουσία είναι φετίχ Αλέξη!...του Δημήτρη Κουρουβακάλη

  Μια κοινωνία φτάνει στο τέλμα όταν προδίδονται τα όνειρα της, όταν δεν έχει που αλλού να πιστέψει, όταν αυτός που θεωρούσε ως Ρομπέν των δασών μετατρέπεται μέσα σε πέντε μήνες στον Ιωάννη τον Ακτήμονα. Όταν ο μαρξιστής οπισθοχωρεί άτσαλα, φοβισμένος και κάνει τα γεράκια των καπιταλιστών χαμογελούν για την αδυναμία του. Όταν από την έντιμη διαπραγμάτευση και τη δημιουργική ασάφεια γίνεται αποσαφήνιση του τρόπου πως θα καταστρέψεις μια χώρα και ταυτόχρονα να βάλεις ως ιδανικός αυτόχειρας, για ακόμα 50 χρόνια, αυτό που ονομάζεται Αριστερά…
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί το δημοψήφισμα τους βολεύει όλους ...του συγγραφέα Δημήτρη Αλεξίου

  Για να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος θα πρέπει να ψηφίσει τουλάχιστον το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του εκλογικού σώματος δηλαδή περίπου 4 εκατ. ψηφοφόροι. Σε καμία περίπτωση η εκλογική δύναμη των ψηφοφόρων των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΧΑ ούτε καν αθροιζομένου του ΚΚΕ δε φτάνει από μόνο του αυτόν τον αριθμό. Συνεπώς: Αυτό το δημοψήφισμα μπορεί πολύ εύκολα να απονομιμοποιηθεί εφόσον όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης προτείνουν αποχή. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, των κλειστών Τραπεζών, της έλλειψης ρευστότητας, πολλοί δε θα πάνε έτσι…
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοψήφισμα ή «διχασμοψήφισμα»;

Μπορεί να οφείλεται στο Μεσογειακό μας ταπεραμέντο, μπορεί στην ανθρώπινη ανάγκη να εντάσσεται σε κάποια ομάδα, όμως η αντίδραση του κόσμου στο άκουσμα του δημοψηφίσματος με τρόμαξε πολύ περισσότερο από τις συνέπειες του δημοψηφίσματος αυτού καθ’ αυτού.
Διαβάστε περισσότερα...

Είν’ ο γιαλός στραβός;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παιδεία αποτελεί τα γερά πόδια, τα θεμέλια ενός γίγαντα που λέγεται κοινωνία. Ουδείς διαφωνεί ότι όλα έχουν ως αφετηρία την σωστή παιδεία, από την οδική συμπεριφορά μέχρι τη στάση μας στην ουρά μιας τράπεζας ή μιας δημόσιας υπηρεσίας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του Νίκου Μπογιόπουλου

   «Εμείςπαραβήκαμε τους νόμους σας,για να δείξουμε στο λαό σε τι αποβλέπουν όλοι σας οι θεσμοί: στο να εγκαθιδρύσουν, στη χώρα αυτή, μία ολιγαρχία, όμοια της οποίας σε κτηνωδία, δεν υπάρχει πουθενά στη Γη!
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Τελευταιες Δημοσιευσεις

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δεν έχετε λογαριασμό;