Menu

Ανακοίνωση για τους δικαιούχους της Β’φάσης ΕΣΠΑ για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Οι ωφελούμενοι που απέκτησαν Voucher και τα παιδιά τους ήδη φοιτούν σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς(μέσω Δήμου Παλλήνης), πρέπει να αποπληρώσουν τα τροφεία μέχρι και το πέρας του Α’ 15νθημέρου του Οκτωβρίου 2016. Κατόπιν μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη κάθε Σταθμού, προκειμένου να υπογράψουν τη σύμβαση.

Διαβάστε περισσότερα...

Διάψευση για το ψηφιακό απολυτήριο

Διαψεύδει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, Αντώνης Λιάκος δηλώσεις του περί ψηφιακού απολυτηρίου. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Λιάκος δήλωσε ότι η βαθμολόγηση του απολυτηρίου θα πρέπει να γίνει κεντρικά για λόγους διαφάνειας και ότι υπάρχει σειρά προτάσεων που αφορά στην ένταξη της ψηφιακής τεχνολογίας στο σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα...

Παιδεία: Επιστρέφει η Τράπεζα Θεμάτων!(;)

Ολική επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στις σχολικές εξετάσεις, του θεσμού που είχε πρωτοεφαρμοστεί το 2014 επί υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αλλά καταργήθηκε το 2015 από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εισηγείται τώρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, καθηγητής Αντώνης Λιάκος!

Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελίες φιλολόγων προς Φίλη και για το μάθημα της Ιστορίας

Με τη διαμάχη για το μάθημα των Θρησκευτικών να είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο και φιλολόγων. Όπως καταγγέλλει η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων (ΕΕΦ), εγκύκλιος που εστάλη (20/9/2016) στους καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α' Λυκείου σημαντικά κεφάλαια από το μάθημα της Ιστορίας. 

Διαβάστε περισσότερα...

Στα θρανία τα προσφυγόπουλα μετά τις 2 το μεσημέρι δηλώνει ο κ. Φίλης

Mαθήματα για τα προσφυγόπουλα μετά τις 2 μεσημέρι, δηλαδή αφού θα έχει ολοκληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, διαμηνύοντας πως «δεν συζητεί η Πολιτεία ζητήματα δικαιωμάτων, ούτε υπάρχουν στην Ελλάδα εσωτερικά σύνορα».

«Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία» δήλωσε στην ΕΡΤ, απαντώντας στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως η συζήτηση έχει εξαντληθεί, παρέπεμψε στη δήλωσή του στη Βουλή, σημειώνοντας ότι την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας και πως θα γίνει συζήτηση για βελτιώσεις στον τρόπο διδασκαλίας, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τα προγράμματα σχολικού αθλητισμού και οι δραστηριότητες αγωγής υγείας, τονίζοντας ότι το υπουργείο δίνει προτεραιότητα στη γυμναστική.

πηγή:tovima

Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ - Οι αλλαγές στο Λύκειο

Το πόρισμα, όπως αναφέρει το «Βήμα» έχει πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Διαβάστε περισσότερα...

Μάθημα γνώσης των θρησκειών και όχι μάθημα ομολογιακό!!

«Τα θρησκευτικά από ομολογιακό μάθημα γίνονται μάθημα γνώσης των θρησκειών, βεβαίως με προτεραιότητα τη γνώση του ορθόδοξου πολιτισμού».

Διαβάστε περισσότερα...

«Οχι» στα προσφυγόπουλα και από γονείς στην Κω

Μετά το Ωραιόκαστρο, που ο σύλλογος γονέων απειλούσε με κατάληψη σε περίπτωση που τοποθετηθούν προσφυγόπουλα στις τάξεις του δημοτικού σχολείου, τώρα έρχεται η σειρά των γονέων από την Κω που λένε «όχι» στην παραχώρηση σχολικών κτιρίων για την εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων. 

Διαβάστε περισσότερα...

Καλλιτεχνική Προσχολική Αγωγή

Σύμφωνα με τους ειδικούς το 80% της προσωπικότητας του ανθρώπου διαμορφώνεται στα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του. Για αυτό και η προσχολική ηλικία είναι η σημαντικότερη βαθμίδα εκπαίδευσης. Η Καλλιτεχνική Προσχολική Αγωγή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 5 ετών και είναι ένα καθημερινό τρίωρο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει: Μουσική, Χορός, Θεατρικό Παιχνίδι,
Εικαστικά, Παιδική Λογοτεχνία, Παιδικές Ταινίες και άλλες δραστηριότητες κατάλληλες για παιδιά αυτής της ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη εγγραφών στα θερινά τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων 2017

Έναρξη εγγραφών για τα θερινά τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων 2017, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Παλλήνης
Ο Δήμος Παλλήνης, συνεχίζοντας την παροχή ενισχυτικής διδασκαλία στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα λειτουργήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θερινά τμήματα προετοιμασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2017.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Τελευταιες Δημοσιευσεις

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δεν έχετε λογαριασμό;