Menu

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ 12.5.2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- «Στρατιωτικό ανακοινωθέν αρ. 1»

Την Τρίτη, 14/5, ώρα 13.00, θα γίνει η έκτακτη Γ.Σ στο 1ο Λύκειο Παλλήνης με θέμα την πρόταση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που έχει ως εξής:
  1. Δευτέρα, 13/5 ενημερώσεις στους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων
  2. Τρίτη, 14/5 σύγκληση Γ.Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας
  3. Τετάρτη, 15/5 σύγκληση Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα
  4. 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17/5 και 5νθήμερη απεργία από 20/5 έως 24/5/2013
  5. Νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ στις 23/5 και ΓΣ προέδρων στις 24/5 για επανεκτίμηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η κυβέρνηση επέλεξε τις ημέρες του Πάσχα, για να ολοκληρώσει την επίθεση εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης και να καθυποτάξει τον εκπαιδευτικό. Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι» έκανε επιστράτευση. Η αντίδραση του κλάδου δεν είναι για το ωράριο. Πίσω αυτό είναι κατάργηση των οργανικών θέσεων, οι νέες υπεραριθμίες, οι απολύσεις συναδέλφων, η κατάργηση των αναπληρωτών. 10.000 θα περισσέψουν, χωρίς να υπολογίσουμε τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στην τρόικα. Η πολιτική αυτή είναι δεδομένη. Δε βελτιώνεται αλλά ανατρέπεται. Η κυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση, για να καθυποτάξει κάθε αντίδραση. Διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης επιδιώκει.
Η υποκρισία δεν έχει όρια. Αυτή η κυβέρνηση που έκλεισε σχολεία , που άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση, χωρίς δασκάλους, που έκοψε την επιχορήγηση για τις μετακινήσεις των μαθητών, που έκανε άνεργους τους γονείς τους και τους έστελνε πεινασμένους στο σχολείο, που αύξησε τη μαθητική διαρροή, που διαλύει τα πανεπιστήμια και κόβει κάθε ελπίδα για το μέλλον τους, που τους επιφυλάσσει ανεργία ή εργασιακή περιπλάνηση με μισθό 200 – 300 ευρώ, δεν μπορεί να χύνει δάκρυα για τις εξετάσεις των μαθητών.
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια υποχώρησης. Ή θα συγκρουσθούμε με την πολιτική αυτή, ή θα γυρίσουμε στα σχολεία ηττημένοι και το Σεπτέμβρη δε θα ξέρουμε σε ποια πόλη θα βρισκόμαστε και αν θα δουλεύουμε. Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη. Αν είμαστε αποφασισμένοι, θα καταρρεύσει, όπως κατέρρευσαν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Καμία κυβέρνηση με 1.500.000 ανέργους δεν έχει λαϊκό έρεισμα. Τα ΜΜΕ έχει και γι’ αυτό έχει εξαπολύσει τον Πρετεντέρη, τον Ευαγγελάτο, τον Άδωνι, τον Πορτοσάλτε, την Τρέμη.
Την Τρίτη , ώρα 13.00, όλοι στη Γ.Σ. Να μη λείψει κανείς. Η κυβέρνηση τρέμει την καθολική αντίδραση, τις μαζικές συνελεύσεις. Το δίκιο είναι με το μέρος μας . Αυτός ο αγώνας είναι για την αξιοπρέπειά μας. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε το Σεπτέμβρη στο σχολείο και συνάδελφοί μας να είναι απολυμένοι ή ως υπεράριθμοι να βρίσκονται ξεσπιτωμένοι 300 χιλιόμετρα μακριά μας. Δε θα μπορέσουμε , αν υποκύψουμε, ούτε τους μαθητές μας να κοιτάμε στα μάτια.
Δευτέρα, 13/5, ώρα 19.00, όλοι στο συλλαλητήριο, έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ, Κορνάρου και Ερμού γωνία.
 
  H Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας
Άννα Μπαχτή                  Πάνος Μιχαλόπουλος

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 14 Μαΐου 2013 00:59

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Τελευταιες Δημοσιευσεις

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δεν έχετε λογαριασμό;