Menu

Σωρεία προβλημάτων στη λειτουργία του 1ου Δημ. Σχολείου Παλλήνης

Σωρεία προβλημάτων στη λειτουργία του 1ου Δημ. Σχολείου Παλλήνης

Από το Σύλλογο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης λάβαμε επιστολή σχετικά με τα προβλήματα του σχολείου η οποία διαβάστηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και την παραθέτουμε ως έχει.

Κύριοι,

Στις 22/09/2013 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης έγινε  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Στη συνέλευση καταγράψαμε τις ανάγκες του σχολείου μας, που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια και που χρήζουν άμεσης αλλαγής. Ορισμένες από αυτές, κρίνονται καίριες για την ορθή λειτουργία του σχολείου μας, αλλά και για την ασφάλεια των μαθητών μας.

Το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ομόφωνη απόφαση για διεκδίκηση των κάτωθι:

Ειδικότερα:
1) Αντικατάσταση των Κεντρικών Εγκαταστάσεων Θέρμανσης: Λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης των εγκαταστάσεων των λεβητοστασίων αλλά και των αλλεπάλληλων επισκευών ζητούμε την άμεση αλλαγή τους. Επιβάλλονται να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για λόγους ασφαλείας και οικονομικής λειτουργίας. Σε επιτόπιο έλεγχο που έγινε από τον μηχανολόγο- μηχανικό κο Τσικαλάκη Ιωάννη έκθεση του οποίου έχουμε καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και οι δύο εγκαταστάσεις κρίθηκαν επιβεβλημένης αντικατάστασης.

2) Πυρασφάλεια: Τοποθέτηση πυροσβεστικού συστήματος στα λεβητοστάσια καθώς και πυροσβεστήρες σε όλο το σχολικό συγκρότημα.

3) Πιστοποιητικό καταλληλότητας πόσιμου νερού του σχολείου.

4) Πόρτες: Οι σιδερένιες πόρτες των λουτρών, είναι σκουριασμένες και δεν έχουν χερούλια με κίνδυνο τον τραυματισμό αλλά και τον εγκλωβισμό των παιδιών. Επίσης πολλές από τις πόρτες των δύο σχολικών κτιρίων χρήζουν επισκευής ή αντικατάστασης.  

5) Αλλαγή ή επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων στις τουαλέτες (π.χ. καζανάκια) και δημιουργία αποχετευτικού συστήματος στις βρύσες της κάτω αναπλασμένης αυλής (γήπεδο μπάσκετ) όπως και επισκευή των εγκαταστάσεων  στις βρύσες μπροστά από το κυλικείο.

6) Αλλαγή ή επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και στα δύο σχολικά κτίρια. Αναφορικά σας γνωρίζουμε ότι οι διακόπτες σε διάφορους χώρους του σχολείου χρονολογούνται από το έτος κατασκευής του. Σε πολλές αίθουσες παρατηρούνται χαλασμένα ντουί, καθώς και η έλλειψη προστατευτικών καλυμμάτων.

7) Στο όριο της οδού Μαυροκορδάτου –στο τμήμα  του μαντρότοιχου του σχολείου-, που επιδιορθώθηκε, με την άμεση παρέμβαση του κου Ζούτσου, εκκρεμεί  το σοβάτισμα του τοίχου καθώς και η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.

8) Εκκαθάριση όλων των χώρων του σχολείου από κατεστραμμένο – άχρηστο σχολικό εξοπλισμό. Στους χώρους του σχολείου υπάρχουν διάσπαρτα σπασμένες καρέκλες και γραφεία, ντουλάπες, καλόγεροι, όργανα γυμναστικής, παλιά στρώματα, καθώς και όργανα εκπαίδευσης όπου απαιτείται η άμεση μετακίνησή τους.

9) Αντικατάσταση των ρολών στις εισόδους των τουαλετών λόγω δυσλειτουργίας τους .

10) Καθαρισμός και περιποίηση του περιβάλλοντα χώρου και του προαύλιου χώρου με την ειδική σκούπα του Δήμου τουλάχιστον 1 φόρα το μήνα.

11) Εγκατάσταση κλιματιστικού στην τραπεζαρία.

12) Κατασκευή με γυψοσανίδα αποθήκης, σε χώρο που κρίνεται ανεκμετάλλευτος μπροστά και  ανάμεσα από τις τουαλέτες.

13) Τέλος ζητούμε την παραχώρηση προς το Σύλλογό μας, αίθουσας, (όπως αυτή που βρίσκεται στο βάθος της αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων) για την εγκατάσταση των γραφείων μας και την αμεσότερη επίτευξη των σκοπών μας.

14) Λειτουργία του Ολοημέρου. Ενώ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης είναι καταγεγραμμένο ως Ολοήμερο σχολείο Διευρυμένου Ωραρίου η πρωινή ζώνη καθώς και η ολοήμερη λειτουργία δεν πραγματοποιείται προκαλώντας πολλά προβλήματα σε πληθώρα γονιών.

Κύριοι, τα θέματα που αναφέρονται παραπάνω, άπτονται της ασφάλειας των παιδιών μας και της ομαλής λειτουργίας του σχολείου μας και κρίνονται άμεσης προτεραιότητας.
Υπενθυμίζουμε, ότι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης είναι όπως γνωρίζετε το παλαιότερο της πόλης μας, αλλά και το πιο πολύπαθο. Λόγω της γεωγραφικής του, θέσης,  χρησιμοποιείται κατά κόρον για πάσης φύσεως εκδηλώσεις,  τόσο του Δήμου όσο και λοιπών φορέων.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης
Κασσέλας Σπύρος: Πρόεδρος, Σπύρη Όλγα: Αντιπρόεδρος, Αναστασιάδου Σοφία: Γραμματέας, Νταγιαντά Πελαγία: Ταμίας, Νάστου Γιώτα: Μέλος  Στρατή Μαίρη: Μέλος, Σαμωνάς Αντώνης: Μέλος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Τελευταιες Δημοσιευσεις

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δεν έχετε λογαριασμό;