Menu

Πενθήμερο τηλεσίγραφο Αρβανιτόπουλου προς διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ

Πενθήμερο τηλεσίγραφο Αρβανιτόπουλου προς διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ

 Απόφαση για την επίλυση της κρίσης στον χώρο των πανεπιστημίων που ξέσπασε εξαιτίας της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων τους πήρε το υπουργείο Παιδείας. Με απόφαση του υπουργού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Όσοι δεν το κάνουν μέσα σε πέντε ημέρες, θα τεθούν σε αργία.


Όπως είπε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Σακκάτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης διοικητικών υπάλληλων του πανεπιστημίου Αθηνών, τα ΑΕΙ είναι κλειστά λόγω απεργίας, καθώς όπως καταγγέλλουν, η διαδικασία, που προωθεί η κυβέρνηση, θα απαξιώσει τα ΑΕΙ, σε λύκεια, με την κατάργηση της έρευνας και της παραγωγής νέας γνώσης.

 
Το υπουργείο προωθεί τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή και αφορά τα τέσσερα Πανεπιστήμια, από τα οκτώ, που δεν απέστειλαν στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ. Η σχετική ρύθμιση ορίζει τα εξής:
 
Α. Για όσα Πανεπιστήμια οι Διευθύνσεις Προσωπικού δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ την αποτίμηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι εντός πέντε ημερών, μετά από σχετική πρόσκληση που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας, μόνοι τους και χωρίς να μεσολαβήσει το οικείο Πανεπιστήμιο, να κάνει την αποτίμηση των προσόντων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να καταθέσει τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας στο Μαρούσι.
 
Β. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν κάνουν από μόνοι τους την αποτίμηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τίθενται σε αργία.
 
Η ιδέα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για κατάργηση κλάδων εγκαταλείφθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την ανταπόκριση κάποιων Πανεπιστημίων να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων.

ΑΠΘ: Πίστωση χρόνου για τους καταλόγους της διαθεσιμότητας

Πίστωση χρόνου ζητεί τώρα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να στείλει στο ΑΣΕΠ τους πίνακες με τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων του. Με απόφασή της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου επικαλείται «έκτακτη ανάγκη», εξαίτιας της οποίας δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη αποστολή των στοιχείων και προκειμένου να τα αποστείλει ζητεί παράταση «για εύλογο χρονικό διάστημα» της σχετικής προθεσμίας.

Μάλιστα ο πρύτανης κ. Γιάννης Μυλόπουλος σε δηλώσεις του, σήμερα, Πέμπτη, υποστήριξε ότι κανένα από τα οκτώ πανεπιστήμια που εντάσσονται στην κινητικότητα - αν και έχουν προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον της εφαρμογής της - δεν αρνείται να αποστείλει τις σχετικές λίστες, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά απλώς αδυνατούν σε αυτή τη φάση εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Στην αποστολή των καταλόγων με τους δικούς του υπαλλήλους προχωρεί και το Πανεπιστήμιο της Κρήτης .

Αύριο η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων

Οι ίδιοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, οι οποίοι μετά την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, υποχρεώνονται εντός πενθημέρου να καταθέσουν στο ΑΣΕΠ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που θα δημιουθργηθεί ειδικά γι' αυτό το σκόπο αυτό, προσωπικά τα ατομικά τους στοίχεια - εφόσον δεν το έχει κάνει το πανεπιστήμιο όπου εργάζονται - αναμένεται να αποφασίσουν αύριο, Παρασκευή, στην γενική τους συνέλευση τη στάση που θα τηρήσουν.

Παρά τον κίνδυνο να τεθούν αυτοδικαίως σε αργία αν δεν τηρήσουν το νόμο, μιλώντας στην εκπομπή των Γ. Κακούση και Δ. Πετρόπουλου, στον Βήμα FM, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου υπαλλήλων του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Δημήτρης Σακκάτος, άφησε να εννοηθεί ότι το πιθανότερο είναι να αποφασίσουν να στείλουν μόνον τα βασικά στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Τα πλήρη και έγκυρα απογραφικά τους δεδομένα (χρόνια υπηρεσίας, τίτλοι σπουδών κλπ.) βρίσκονται κατατεθειμένα στις διευθύνσεις προσωπικού των ΑΕΙ, σχολίασε ο κ. Σακκάτος. Η περίληψή της σε ατομικές δηλώσεις, παρατήρησε, δεν παρέχει εχέγγυα για την ειλικρίνιά τους...
 
ΠΗΓΗ:tovima.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 18:28

2 σχόλια

 • ΝΙΚΗΤΑΣ
  ΝΙΚΗΤΑΣ Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 19:25 Σύνδεσμος σχολίου

  Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα:
  1) Γιατί εξαίρεσε τους μηχανικούς κ.λπ.
  Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν ΕΕΔΙΠ; Μήπως αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα;
  Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας;
  2) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ;
  3) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ. η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδος απεργία είναι αυτό; Είναι «μαϊμού» απεργία;
  Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.
  4) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και παράνομες προσλήψεις;
  Πώς συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν;
  5) Γιατί λέει ότι στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!!
  Αντί αυτού μιλά για ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα συμπληρώσουν οι υπάλληλοι.
  6) Ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που θα σταλούν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.;
  Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα.
  Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων.
  Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων.
  Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.)

  ΝΙΚΗΤΑΣ

 • ΑΓΓΕΛΟΣ
  ΑΓΓΕΛΟΣ Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 12:48 Σύνδεσμος σχολίου

  ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΑΕΙ! Σε κάποιο από τα μεγάλα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ. ημετέρων. Η οικογενειοκρατία ελέγχει τα πάντα. Αποτελούν κλίκες, ομάδες κρούσης, διαπλοκής, διαφθοράς, απάτης, εκλέγουν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συνδικαλιστές κ.λπ. Χρόνια απολαμβάνουν περίεργη ατιμωρησία, κάλυψη, δρουν ανεξέλεγκτοι, με ενέργειες κατά του δημοσίου συμφέροντος. Έχουν κλειδώσει τα κτίρια (και με αλυσίδες!!!), παρεμποδίζοντας τους εκτός ομάδων κρούσης να εισέλθουν στο γραφεία τους. Δεν στέλνουν τα προσόντα υπαλλήλων στο Υπουργείο «με το έτσι θέλω». Δεν επιτρέπουν εγγραφές πρωτοετών. Αποτελούν, χρόνια τώρα, δομημένες ομάδες οικογενειοκρατίας, με διαρκή δράση, που αποσκοπεί στην διάπραξη άνομων πράξεων. Συνθλίβουν τους εκτός οικογενειοκρατίας-ομάδων, αν τους θεωρήσουν εχθρούς για τις πράξεις τους.
  Έκκληση στην Κυβέρνηση, άμεσα να επεκτείνει την εξάρθρωση οργανωμένων ομάδων που διαπράττουν επαναλαμβανόμενα εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος σε όλο το Δημόσιο.
  ΑΓΓΕΛΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Τελευταιες Δημοσιευσεις

 • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δεν έχετε λογαριασμό;