Menu

Tρεις και δύο 24ωρες απεργίες οι διοικητικοί υπάλληλοι ΕΜΠ και ΕΚΠΑ αντίστοιχα

Tρεις και δύο 24ωρες απεργίες οι διοικητικοί υπάλληλοι ΕΜΠ και ΕΚΠΑ αντίστοιχα

Tρεις 24ωρες απεργίες έως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΜΠ - Σε απόφαση για δύο 24ωρες απεργίες προσανατολίζονται στο ΕΚΠΑ - Με τετράωρες στάσεις εργασίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ.


Να ελαφρύνει το βάρος των φοιτητών από τα χρωστούμενα μαθήματα, επιδιώκει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ρύθμιση που προωθεί και παρέχει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο και είναι μια πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου που αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα.

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί στο ΕΜΠ

Εν τω μεταξύ, τρεις 24ωρες απεργίες έως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Οι διοικητικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και την Παρασκευή θα συνεδριάσουν εκ νέου.

Δύο 24ωρες από διοικητικούς ΕΚΠΑ

Σε απόφαση για δύο 24ωρες απεργίες προσανατολίζονται οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητώντας παράλληλα και συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ επιδιώκουν να συναντηθούν με τον κ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να «αποκωδικοποιήσουν» περαιτέρω κάποια σημεία από τη λίστα με την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης που εδωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αρβανιτόπουλος θα δεχθεί τη συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους προκειμένου να τους αποσαφηνίσει τις προτάσεις του, καθώς ο ίδιος  εξάλλου τους είχε καλέσει την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι νωρίτερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έκρινε ως θετική την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης με βάση συγκεκριμένες προτάσεις και τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των Πανεπιστημίων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή των προτάσεων, οπότε όπως όλα δείχνουν ανοίγει ο δρόμος για να μη χαθεί το εξάμηνο στο ΕΚΠΑ.

«Η απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μία σημαντική και υπεύθυνη απόφαση, για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, και υπογράμμισε:

Α. Aπό κοινού με τις Πρυτανικές Αρχές και των 8 Ιδρυμάτων, αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους, ξεκινήσαμε την προσπάθεια για τη διοικητική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων και την άμβλυνση των συνεπειών από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Β. Με την άμεση έναρξη των μαθημάτων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές του ΕΚΠΑ».

"Η κατάθεση από μέρους μου των τριών προτάσεων και από πλευράς υπουργού σειράς προτάσεων για διευθέτηση των συνεπειών της διαθεσιμότητας ουσιαστικά άνοιξε τη συζήτηση για το μεγάλο θέμα», δήλωσε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Μυλόπουλος, ως προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, ζήτησε από τον υπουργό συνάντηση με το Συντονιστικό της Συνόδου, την οποία ο κ. Αρβανιτόπουλος αποδέχτηκε.

Οι προτάσεις προς το ΑΠΘ, δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, που θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη, ενώ οι αντίστοιχες για το σύνολο των πανεπιστημίων από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, το Συντονιστικό της οποίας θα συνεδριάσει αύριο και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό.


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί του ΑΠΘ

Με τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.), από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και τις αντιμετωπίζουν με «επιφυλάξεις» και «καχυποψία».

«Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης σε συνέντευξη Τύπου.

«Ξαφνικά ο υπουργός εμφανίζεται διαλλακτικός», τόνισε ο κ. Κουρμούλης και εξήγησε πως ουσιαστικά με τις προτάσεις του ο υπουργός Παιδείας τους ζητάει να σταματήσουν τώρα τις κινητοποιήσεις και παραπέμπει στην άνοιξη την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. Πρόσθεσε πως και στο παρελθόν είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την απορρόφηση σε διάφορες υπηρεσίες διοικητικών υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε κινητικότητα, όμως δεν τηρήθηκε καμιά, γι αυτό υπάρχει «καχυποψία» απέναντι στον υπουργό.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στο Πανεπιστήμιο επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το αν απεργούν ή όχι οι διοικητικοί υπάλληλοι, τα προβλήματα είναι τέτοια που δεν θα υπάρχει θέρμανση και δεν θα λειτουργούν οι Γραμματείες και η Βιβλιοθήκη.

Ο γραμματέας της ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, Σάββας Παπαδόπουλος, μίλησε για «παλινωδία» του κ. Αρβανιτόπουλου και κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι με τις πολιτικές οδήγησε σε αδιέξοδο την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι «το υπουργείο έχει υπερβεί κάθε όριο».

Τόνισε ότι από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων γίνεται νέα υποβολή ενστάσεων, ως προς τα στοιχεία τους που ζητήθηκαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούν τις διεκδικήσεις τους που είναι η ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ:.protothema.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Τελευταιες Δημοσιευσεις

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δεν έχετε λογαριασμό;