Menu

13η εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ με προβλήματα

13η εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ με προβλήματα

Στην 13η εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, ωστόσο στο μέτωπο των απεργών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών φαίνεται να έχει δημιουργηθεί βαθύ ρήγμα.

Μέλη του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ καλούν σε Γενική Συνέλευση το πρωί της Δευτέρας, απόφαση που ωστόσο δεν αναγνωρίζουν άλλα μέλη του ΔΣ, επικαλούμενα την ήδη υπάρχουσα απόφαση για απεργία έως την Τρίτη και για το λόγο αυτό καλούν σε περιφρούρηση της απεργίας.

Συγκεκριμένα, η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ καλεί τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους, φοιτητές και αλληλέγγυους στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων πολίτες σε περιφρούρηση από τις 07:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στα εξής σημεία:

Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε)
Ιατρική Σχολή (Μ. Ασίας 75, Γουδί)
Οδοντιατρική Σχολή (Θηβών 2, Γουδί)
Κτήριο Δ/νσης Δ/κου (Χρ. Λαδά 6, Αθήνα)
Κεντρικό Κτήριο (Προπύλαια)
Κτήριο Νομικής Σχολής (Ακαδημίας & Μασσαλίας)
Κτήριο ΤΕΦΑΑ (Εθν. Αντίστασης 41, Δάφνη)
Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου που καλούν σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα επικαλούνται τη διάθεση σημαντικού ποσοστού των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, αμφισβητώντας την απόφαση για συνέχιση της απεργίας που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μέλη του ΔΣ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο πλευρές.

Το προεδρείο του ΔΣ του συλλόγου θεωρεί θετικές τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας, ενώ η απεργιακή επιτροπή κάνει λόγο για μετέωρες υποσχέσεις και ζητά την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις για άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας προς τον πρύτανη Θ.Πελεγρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, με υπουργική απόφαση ο Θ.Πελεγρίνης πρόκειται να παραπεμφθεί σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του, καθώς ο Κ.Αρβανιτόπουλος έχει ζητήσει από τον κ. Πελεγρίνη να διασφαλίσει το άνοιγμα του ΕΚΠΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Εφόσον η διαδικασία προχωρήσει θα πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας πρύτανης θα τεθεί εκτός καθηκόντων.

ΠΗΓΗ: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 19:58

2 σχόλια

 • Ν.Π.
  Ν.Π. Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 16:44 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ.
  Στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, εξαιρέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας περιέργως οι μηχανικοί. Με αυτόν τον τρόπο εξαιρέθηκαν και εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες (το 2007 κ.λπ.) μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που ήταν υποψήφιοι διδάκτορες του ΕΜΠ, συναλλασσόμενοι για χρόνια με το ΕΜΠ εργολάβοι, μέλη οικογενειοκρατίας, κάθε είδους ημέτεροι κ.λπ.! Επινόησαν να τους βαπτίσουν μηχανικούς- διοικητικούς. Οι περιέργως εξαιρούμενοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ! Τώρα ετοιμάζουν Προεδρικό Διάταγμα για να τους μετατρέψουν σε ΕΕΔΙΠ ή κάτι ανάλογο (ειδικό προσωπικό), για να τους διασφαλίσουν πιο πολύ ή ενδεχομένως να έχουν και δικαίωμα ψήφου στην εκλογή πρύτανη. Οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, ήταν η αιτία να εμφανίζονται τα ΑΕΙ με πλεονάζον προσωπικό. Η εξαίρεση των πιο πάνω μηχανικών-διοικητικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων (βιβλιοθηκονόμων, πτυχιούχων κ.λπ. κατηγοριών), νόμιμα προσληφθέντων, και άλλων ΑΕΙ, τα οποία δεν έκαναν παράνομες προσλήψεις εκατοντάδων μηχανικών-διοικητικών. Αναρωτιέται κανείς: Α) Γιατί δεν διώχθηκαν οι παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ και οι αρμόδιοι που τους προσέλαβαν, αλλά αντιθέτως τους εξαίρεσαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας; Β) Ποιος συμβούλεψε το Υπουργείο Παιδείας για την εξαίρεση των «μαϊμού» μηχανικών-διοικητικών του ΕΜΠ; Γ) Σε τι χρειάζονταν οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, πέραν της ιδιοτελούς τακτοποίησης συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
  Όλοι οι θιγόμενοι από τις πιο πάνω ενέργειες ζητούν άμεσα απαντήσεις.

 • Έλενα
  Έλενα Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 23:48 Σύνδεσμος σχολίου

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠ.
  Κάποιες ερωτήσεις: Οι συνδικαλιστές του ΕΜΠ, τι υποσχέσεις και εγγυήσεις πήραν από τις επαφές τους και τις συνομιλίες τους με τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να σταματήσουν την 3μηνη απεργία τους; Είναι αλήθεια αυτά που ακούγονται ότι πήραν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι: Όσον αφορά τις λαθροχειρίες και πλαστογραφίες που είχαν γίνει στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ (!) πίνακες μοριοδότησης και μετά τις πάνω από 1000 αιτήσεις και ενστάσεις θεραπείας που έχουν υποβληθεί από τους θιγόμενους ότι, θα γίνει αναμοριοδότηση από το ΥΠΑΙΘ και ΤΟ ΑΣΕΠ (!!!!), εάν και εφόσον ανοίξει το ΕΜΠ μέχρι και τις 15/12/2013; Δηλαδή, το τόσο σοβαρό θέμα της αυτονόητης αναμοριοδότησης (μετά τις πάνω από 1000 ενστάσεις) έγινε θέμα διαπραγμάτευσης; Είναι αλήθεια ότι όλοι οι πλαστογράφοι και λαθροχείρες που προέβησαν σε πλαστογραφίες εις βάρος όλων των άλλων, δεν θα διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά; Το ΥΠΑΙΘ δεν έλεγε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι υπάλληλοι συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους, επέχει θέση ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ; Τι προβλέπει ο νόμος γι'αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος και γίνεται και αυτό προϊόν συναλλαγής; Είναι αλήθεια ότι ο Υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι οι μη απογραφέντες ΘΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ (!) κανονικά και, ας ψηφίστηκε Τροπολογία στην Βουλή στις 23/10/2013 με αναδρομική μάλιστα ισχύ! Είναι αλήθεια ότι, ο Υπουργός πρότεινε όλοι εκείνοι που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα να παίρνουν το 75% του μισθού τους και το υπόλοιπο 25% να το παίρνουν από το ΕΜΠ (!); Είναι αλήθεια ότι, πρότεινε εκείνοι των οποίων ο κλάδος καταργήθηκε, να δουλεύουν κανονικά (;;;) με το 75% του μισθού τους και το υπόλοιπο 25% να τους το δίνει το ΕΜΠ και αυτό μέχρι πότε; Αυτά και άλλα πολλά θαυμαστά! Είναι νόμιμα όλα αυτά; Βεβαίως, όμως ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε καθόλου για όλες αυτές τις εξαγγελίες και όλη αυτή η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ έγινε για ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ! Όμως ακούγοντας κανείς όλες αυτές τις παροχές αναρωτιέται ευλόγως, αν όλα αυτά έχουν αντίκρυσμα και κάποια νομική βάση. Αφού οι μη απογραφέντες θα απογραφούν (στη ζούλα!), αφού ουδείς πλαστογράφος θα διωχθεί, αφού θα γίνει αναμοριοδότηση κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ., βγαίνει το συμπέρασμα ότι η κατάσταση είναι ακριβώς στο ίδιο χρονικό σημείο της 5/9/2013, όταν ξεκίνησε η 3μηνη απεργία. Τότε, τι ακριβώς πέτυχαν οι διοικητικοί υπάλληλοι; Μήπως κάποιες υποσχέσεις "κάτω από το τραπέζι"; Μπορούν να δώσουν ειλικρινείς απαντήσεις γι'αυτά οι κ.κ. συνδικαλιστές;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Τελευταιες Δημοσιευσεις

 • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δεν έχετε λογαριασμό;